Balogh Levente sikertörténete

Balogh Levente gyerekképe

Korai évek az üzletben

1969. március 28-án születtem Kecskeméten. A nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában tanultam, majd 1990-ben a Kertészeti Egyetem Kihelyezett Élelmiszeripari Főiskolai Karán szereztem élelmiszer-tartósító technológusi képesítést, később pedig  üzemgazdászi oklevelet. Aztán marketing közgazdászi tudással is felvérteztem magam. Üzleti pályafutásom a családi cégeinkél kezdődött. 1989-ben üzletkötő voltam az Olympos Kft-nél. 1991-től a “legendás” kék Barkassal terítettem az üdítőitalokat, gyümölcsleveket.  - Egy évre rá a Vitapress Kft.-hez igazoltam, ahol önálló cégemmel 14 évig voltam az édesapám által gyártott termékek kizárólagos forgalmazója és marketing ügynöksége. Hosszú évek kemény munkájával elértem, hogy a cég kereskedelmi és marketing igazgatói székébe ülhessek. Aztán egy napon odaálltam édesapám elé és azt mondtam neki: “Édesapám! Megveszem valamelyik családi vállalkozásunkat, mert a saját utamat szeretném járni! Döntsd el, melyiket szeretnéd átadni!”  Ez volt az a pillanat, amikor elindult a Szentkirályi-sztori. Édesapám ugyanis az akkor 500 millió forintos veszteséget termelő céget adta el nekem 250 millió forintért. Én pedig innentől kezdve azon kezdtem dolgozni, hogy Magyarország és a világ megismerje a Szentkirályit! 

Balogh Levente fiatalon

A Szentkirályi története

A Szentkirályival hosszú utat jártam be. Amióta édesapámmal rábukkantunk a csodálatos ásványvizet rejtő egymillió éves Balaton nagyságú lencsére, igazi sikersztorit kezdtünk írni; a Szentkirályi ásványvíz ugyanis páratlan karriert futott be. Párizsból elhoztuk az ásványvizek Oscar-díjának számító Eauscart, amelyet 51 hazai és nemzetközi elismerés követett. Ott voltunk tíz ország ásványvíz- kínálatában Európában, Amerikában, a Közel- és Távol-Keleten éppen úgy, mint a Bahreini Királyság luxushoteljeiben, vagy Robert de Niro malibui vendéglőjében. De ma már a hazai és a közép-európai piacra szánjuk Magyarország elsőszámú ásványvíz kincsét! E tökéletes ásványvíz fogyasztása legyen a Magyarok kiváltsága! - Hatéves korom óta cselgáncsoztam. Magyar bajnok és tizenhétszeres országos kupabajnok lettem. Négy danos, fekete öves mesterré fejlődtem. A tatamin tanultam meg a küzdeni akarást. Ezt ültettem át az üzleti életbe. Moravetz Feri bácsi - az edzőm - azt tanította, hogy mindig a legjobbakat, az olimpiai- és a világbajnokokat kell legyőzni. Az üzleti életben az ásványvizeket is forgalmazó cégek jelentették a legyőzendő olimpiai- és világbajnokokat. Büszkén állíthatom, hogy itthon megszereztem az aranyérmet!

Balogh Levente

Most azért dolgozom, hogy a Szentkirályi Magyarország igazi nemzetközi multinacionális nagyvállalattá fejlődjön. 2015-ben az olasz Pasquale család stratégiai partnerségével megalapítottuk a Közép-Európai Ásványvíz Holdingot, mely megvásárolta és létrehozta a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-t. 2019-ben pedig újabb bővülést hajtottam végre. A KMV-vel (Karlovarské Minerální Vody) közösen felvásároltuk a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit. Mára a Szentkirályi egy olyan vállalkozássá vált, mely multinacionális nagyságokba ér. A Szentkirályi Magyarország éves forgalma majd 50 milliárd forint. A magyar piac abszolút piacvezetője.  Eddigi életem hosszú tapasztalata, hogy sokszor egyedül kellett küzdenem azért, hogy a Szentkirályi a természetes ásványvizek trónjára kerülhessen. De sosem adtam fel, és ezt a szemléletet Édesapámnak, a családomnak és a sportnak köszönhetem.

Balogh Levente

Szociális tevékenységek

Miután az élet és Magyarország nekem már sokat adott, szeretnék én is visszaadni belőle azoknak, akiknek segítségre van szükségük. Az utóbbi években támogattam az árvízkárosultakat, rászoruló falvakat, egészségügyi-, oktatási-, és egyházi intézményeknek próbáltam segítő kezet nyújtani. Mindig is fontos volt számomra a tehetséges fiatalok támogatása is, ezért minden évben számítástechnikai eszközöket ajándékozok azoknak a kitünő tanulóknak, akik a Szentkirályi Általános Iskolában végeznek. A sporton keresztül fontos, hogy az utánpótlást támogassam és megadjam az esélyt azoknak a fiataloknak, akik mernek nagyot álmodni, hogy egyszer majd ők tegyék jobbá a világot!

Balogh Levente

Cápák Között

A saját iparágam mellett az utóbbi években sok más befektetést is tettem. A külföldön évtizedek óta sikeres üzleti showműsor - a Shark Tank - magyar változatában, a Cápák közöttben én vagyok az egyik Cápa immáron öt évad óta. Egy sor befektetésre tettem szert az IT, a gasztronómia, és a modern művészetek területén. Imádok fiatalokkal együtt dolgozni, szeretem támogatni és tanácsokkal segíteni azokat, akik vállalkozni szeretnének. Büszke vagyok rá, hogy az emberek szeretik nézni ezt a műsort az RTL Klubon, és hogy a televíziós szakma is elismerte ezt, miután 2019-ben az év “Legjobb realityjének” választották a Televíziós Újságírók Díjátadóján.

A műsor egy hihetetlen lehetőség arra, hogy mindenki szórakoztató formában tanulja meg a vállakozói létet. Számomra pedig egy fantasztikus lehetőség arra, hogy visszadjak abból, amit a magyar fogyasztóknak köszönhetek!

Jelentkezzen tanácsadásra!